Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η Επεμβατική Ακτινολογία είναι μια υποειδικότητα της Ακτινολογίας, όπου με την χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας (MRI, Multidetector CT, Ψηφιακός Αγγειογράφος), μπορούν και επεμβαίνουν θεραπευτικά σε πολλές παθήσεις που παλαιότερα απαιτούσαν μεγάλα χειρουργεία. Για πολλά χρόνια, η χειρουργική ήταν η μόνη επιλογή για πάρα πολλές ασθένειες.
Πολλοί Ιατροί πρωτοβάθμιας περίθαλψης ακόμη παραπέμπουν τους ασθενείς τους σε χειρουργούς, χωρίς να ενημερώνονται πρώτα για τις νέες θεραπείες.
Μοντέρνες, ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες είναι διαθέσιμες για πολλές παθήσεις, αλλά ελάχιστοι ασθενείς γνωρίζουν για αυτές.
Είναι σημαντικό για τους ασθενείς, να έχουν μια δεύτερη γνώμη και να ξέρουν όλες τις δυνατές επιλογές που τους προσφέρει η σύγχρονη Ιατρική πριν αποφασίσουν να οδηγηθούν σε οποιοδήποτε ανοικτό χειρουργείο.

Εκπαίδευση

Οι Επεμβατικοί Ακτινολόγοι είναι εξειδικευμένοι Ακτινολόγοι οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Έχουν ένα αξιοσημείωτο εύρος εκπαίδευσης και προσφέρουν συμβουλές σε όλες  τις ειδικότητες της Ιατρικής. Οι επεμβατικές πράξεις, άλλες είναι καθοδηγούμενες υπό ακτίνες Χ (Fluoroscopy), με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (Ψηφιακός Αγγειογράφος), άλλες είναι καθοδηγούμενες από υπερηχοτομογράφο ή από Αξονικό Τομογράφο νέας γενιάς (Multislice CT).
Σήμερα πολλές από τις παθήσεις που παλαιότερα απαιτούσαν ανοικτό χειρουργείο, μπορούν να θεραπευτούν χωρίς χειρουργείο από τους Επεμβατικούς Ακτινολόγους. Η Επεμβατική Ακτινολογία προσφέρει, λιγότερο ρίσκο, λιγότερο πόνο, λιγότερο χρόνο ανάρρωσης συγκρινόμενη με το ανοικτό χειρουργείο. Για τους λόγους αυτούς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής -όχι άδικα- αποκαλείται "η χειρουργική του μέλλοντος".

Όπως και στις ΗΠΑ έτσι και στην ελλάδα υπάρχει εξειδίκευση πάνω στην επεμβατική ακτινολογία, και συγκεκριμένα οι ακτινολόγοι της Αθήνας καθώς και οι ακτινολόγοι της Πάτρας έχουν δείξει αξιοσημείωτες προόδους.

Για περισότερες πληροφορίες σχετικά με ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝΑ ΠΑΤΡΑ
απευθυνθείτε : ygeia.com.gr


Για περισότερες πληροφορίες σχετικά με ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
απευθυνθείτε : ygeia.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου