Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ . www.ygeia.com.gr

Tο ανθρώπινο μάτι λειτουργεί όπως μία φωτογραφική μηχανή.
Αναγκαία προϋπόθεση για να βγεί καθαρή φωτογραφία είναι ο φακός της μηχανής να είναι καθαρός. Όταν ο φακός είναι ακάθαρτος ή θαμπός τότε και η φωτογραφία δεν θα είναι καλή.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον καταρράκτη: Ο φακός του ματιού μας παύει να είναι καθαρός . Έτσι και η όρασή μας είναι θολή. Όπως και στην μηχανή αλλάζουμε τον φακό , έτσι και στον καταρράκτη αφαιρούμε τον θολωμένο φακό αντικαθιστώντας τον με ένα καινούργιο , καθαρό φακό. Έτσι αποκαθιστούμε την όραση μας.
Ποιά είναι τα κύρια συμπτώματα του καταρράκτη;
Θάμπωμα, μείωση της όρασης για μακριά ή κοντά, ασάφεια όρασης, ενόχληση στον ήλιο, θάμπωμα στην νυχτερινή οδήγηση  ιδιαίτερα όταν πέφτουν οι προβολείς των αντίθετα ερχομένων οχημάτων, θαμπή αντίληψη των χρωμάτων κλπ
Πότε πρέπει να αποφασιστεί η αντιμετώπιση του καταρράκτη;
Όταν ο καταρράκτης μας δημιουργεί ενόχληση στις καθημερινές δραστηριότητες
Πχ. Στο επάγγελμά μας , στην οδήγηση , στην παρακολούθηση της τηλεόρασης, στο γράψιμο και το διάβασμα, στο ράψιμο κλπ.
Σύμφωνα με την πιο σύγχρονη μέθοδο, η απαλλαγή από τον καταρράκτη είναι θέμα 10 λεπτών.
Ο καταρράκτης είναι μια πολύ συνηθισμένη πάθηση που η συχνότητά του αυξάνει με την ηλικία . Δυστυχώς δεν είναι δυνατή η θεραπεία του με φάρμακα.
Η θεραπεία του καταρράκτη είναι πλέον  μία απλή διαδικασία.
Ο ασθενής έρχεται και φεύγει μετά την θεραπεία με  ανοικτό μάτι. Η αναισθησία γίνεται χωρίς ένεση παρά μόνο με κολλύριο. Δεν τοποθετούνται ράμματα.
Με την βοήθεια της υπερσύγχρονης τεχνολογίας των υπερήχων, ο θολωμένος φακός του ασθενούς αφαιρείται μέσα από μία τομή 2-3 χιλιοστών και την θέση του παίρνει μόνιμα ένας  τεχνητός φακός .
Ο ασθενής φεύγει από το χειρουργείο χωρίς προστατευτική γάζα στο μάτι του.
Μετά από  αυτή την διαδικασία ο ασθενής πηγαίνει στο σπίτι του, βλέποντας ήδη καλύτερα. Με την πάροδο  των ημερών η όραση βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.


Πηγή: www.biolaser.gr
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με οφθαλμίατρους επισκευθείτε το www.ygeia.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου