Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΑΣΘΜΑ

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι το παιδί παρουσιάζει κρίση επειδή δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα θυμού, οργής εχθρότητας. Η κρίση θεωρείται, μια μορφή ενδοστρεφούς επιθετικότητας.
Συμπτώματα ασφυξίας και αλλεργικό άσθμα
Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι πολλές φορές τα συμπτώματα ασφυξίας που νιώθει το παιδί προκαλούνται από το άγχος, το θυμό, τη δυσφορία κ.α.
Αλλεργικό άσθμα και εφηβεία
Κατά την εφηβεία, σε μεγάλο ποσοστό παιδιών τα συμπτώματα εξαφανίζονται ή γίνονται πιο ήπια. Όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στην επιδείνωση του, όπως το κάπνισμα, η υγρασία, οι συγκινησιακές φορτίσεις, η σκόνη και άλλα.
Αλλεργικό άσθμα και ιστορικό
Αν εξετάσουμε το ιστορικό των παιδιών που έχουν άσθμα, θα διαπιστώσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών είχε παρουσιάσει κάποια αλλεργική εκδήλωση.
Σε ποια ηλικία παρουσιάζεται το αλλεργικό άσθμα
Το αλλεργικό άσθμα παρουσιάζεται συνήθως στην ηλικία των 3 ετών και παραμένει σε όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή.
Πως εκδηλώνεται το αλλεργικό άσθμα
Το αλλεργικό άσθμα εκδηλώνεται όταν ευαισθητοποιηθούν οι βρόγχοι από διάφορες αλλεργιογόνος ουσίες, από λοιμώξεις του αναπνευστικού ή ακόμη και από συγκινησιακή φόρτιση.
Από τι συνοδεύεται το αλλεργικό άσθμα
Το αλλεργικό άσθμα συνοδεύεται από θορυβώδη και κοφτή αναπνοή και έντονο σφίξιμο στο στήθος.

Πηγή: www.asxetos.gr
Για περισσότερες πληροφορίες για Αλλεργιολόγους επισκευθείτε το www.ygeia.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου