Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Ψάρια
Τα λιπαρά κυρίως ψάρια, όπως είναι ο σολομός, βοηθούν σημαντικά στην ενίσχυση της μνήμης καθώς περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι συστατικά των εγκεφαλικών κυττάρων και συμβάλλουν πολύ στην ελαστικότητα των συνάψεων.
Όσπρια
Τα όσπρια περιέχουν υδατάνθρακες, το βασικό "καύσιμο" του εγκεφάλου. Η γλυκόζη που περιέχουν απελευθερώνεται αργά και σταθερά, με αποτέλεσμα να συγκρατούνται τα επίπεδά της στο αίμα μας και κατ' επέκταση στον εγκέφαλο. Επίσης, περιέχουν και βιταμίνη Β που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Ελαιόλαδο
Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από τις διάφορες οξειδωτικές βλάβες. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία ενισχύει σημαντικά τη μνήμη.

Καρύδια
Είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, δηλαδή τα «καλά» λίπη που ενισχύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Λαχανικά
Πολύ ευεργετικά για τη λειτουργία της μνήμης είναι τα λαχανικά, ιδιαίτερα τα πλατύφυλλα πράσινα (π.χ. σπανάκι), τα οποία περιέχουν φολικό οξύ, ένα βασικό συστατικό για γερή μνήμη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση 3 μερίδων λαχανικών την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων της μνήμης έως και 40%.

Κόκκινα φρούτα
Φρούτα όπως το κόκκινο σταφύλι λειτουργούν ως «ασπίδα προστασίας» για την μνήμη, καθώς περιέχουν ρεσβερατρόλη, μια βασική αντιοξειδωτική ουσία.

Μαύρη σοκολάτα
Λόγω της μεγάλης αντιοξειδωτικής της δράσης, συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση και ενίσχυση της μνήμης.
Πήγη: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου