Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΤΥΠΟΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι ακουστικών βαρηκοϊας. Ο ειδικός ακοοπροσθετιστής σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιος τύπος είναι κατάλληλος για την δική σας βαρηκοϊα.
Οπισθωτιαίο (ΒΤΕ)
Ο μηχανισμός του συγκεκριμένου ακουστικού εφαρμόζει πίσω από το αφτί και συνδέεται με τον ακουστικό πόρο μέσω ενός εκμαγείου. Τα οπισθωτιαία ακουστικά μπορούν να καλύψουν περισσότερα είδη βαρηκοϊας σε σχέση με άλλα βοηθήματα ακοής.
Ενδοτιαίο (ΙΤΕ)
Ο μηχανισμός ενός ενδοτιαίου ακουστικού προσαρμόζεται μέσα σε κέλυφος το οποίο είναι κατασκευασμένο στα μέτρα του κάθε ανθρώπινου αφτιού και εφαρμόζει στον ακουστικό πόρο. Τα ενδοτιαία ακουστικά είναι εύκολα στην χρήση και κατάλληλα για ελαφριές έως βαριές βαρηκοϊες.
Ενδοκαναλικό (ITC)
Είναι λίγο μικρότερο από το ενδοτιαίο ακουστικό και το κέλυφος του κατασκευάζεται σύμφωνα με το σχήμα του ακουστικού πόρου. Τα ενδοκαναλικά ακουστικά είναι μεν διακριτικά, ωστόσο εξέχουν λίγο από τον πόρο. Είναι κατάλληλα για ελαφριές ή βαριές βαρηκοϊες.
Μικρό Ενδοκαναλικό (CIC)
Το μικροσκοπικό ενδοκαναλικό ακουστικό εφαρμόζει τόσο βαθιά στον ακουστικό πόρο που είναι σχεδόν αόρατο. Μία κοντή πλαστική κλωστή βοηθά στην τοποθέτηση ή αφαίρεσή του. Είναι κατάλληλο για ελαφριές έως βαριές βαρηκοϊες.
Βασίλης Π. Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου