Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Το Roswell Park Cancer Institute ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης τύπου την ανάπτυξη ενός πειραματικού εμβολίου κατά του καρκίνου.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Roswell Park, το εμβόλιο NY-ESO-1 έχει τη δυνατότητα να «ξεριζώνει τα καρκινικά κύτταρα και να εμποδίζει την υποτροπή της ασθένειας.»
Το νέο εμβόλιο δεντριτικών κυττάρων αναμένεται να αποδειχτεί πολλά υποσχόμενο για ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστης, του εγκεφάλου, του στήθους, του οισοφάγου, του εντέρου, του ήπατος, του νεφρού, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του προστάτη, της μήτρας, καθώς και για ασθενείς με μελάνωμα και σάρκωμα.
Το εμβόλιο θα παρασκευαστεί και θα χορηγηθεί στο Μπάφαλο των ΗΠΑ. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν ενθαρρυντική την ανάπτυξη του εμβολίου και λένε πως έχει ελάχιστες παρενέργειες.
Το NY-ESO-1, το οποίο θα φτιάχνεται ειδικά για κάθε ασθενή, θα παράγεται στη Μονάδα Παρασκευής Θεραπευτικών Κυττάρων του Roswell Park και σύμφωνα με τον Δρ. Christopher Choi, διευθυντή της μονάδας, πρόκειται για την πρώτη νομοθετημένη από την κυβέρνηση μελέτη του είδους της και είναι η πρώτη φορά που το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε νοσοκομειακό περιβάλλον και όχι σε εργαστήριο.
«Πιστεύουμε πως ο ειδικός απομονωτής που έχουμε, η μονάδα δηλαδή στην οποία παράγονται τα εμβόλια, είναι ο πρώτος του είδους του,» προσθέτει το Choi.
«Η δοκιμή αυτή θα είναι μόνο η αρχή για ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα γύρω από τη χρήση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση του καρκίνου,» αναφέρει ο Δρ. Kunle Odunsi, διευθυντής του Κέντρου Ανοσοθεραπείας (CFI) του Roswell Park και επικεφαλής της μελέτης. «Η παραγωγική διαδικασία που εφαρμόζουμε έχει τεράστιες δυνατότητες για εφαρμογές που σχετίζονται με την θεραπεία βλαστοκυττάρων και την αναγεννητική ιατρική.»
Οι ασθενείς με καρκίνο, που επιθυμούν να ενημερωθούν περαιτέρω για την έρευνα, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Roswell Park μέσω email στο askrpci@roswellpark.org.
Πηγή: http://news.pathfinder.gr/health

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου